SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/034 | 4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 35.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. okt. 16.


admin

    Szakmatúra 2024

    Október 16-án került megrendezésre a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum pályaválasztási fesztiválja, ahol a megye hetedikes és nyolcadikos tanulói kaphattak ízelítőt a középiskolák képzési kínálatából.

    Szakmatúra 2024

    A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum pályaválasztási fesztiváljának ebben az évben a berettyóújfalui Kabos Endre Városi Sportcsarnok adott otthont. A SzakmaTúra egy olyan rendezvény, ahol a megye hetedikes és nyolcadikos diákjai testközelből megismerhetik a BSZC valamennyi intézményének képzéseit, szakmáit.

    Természetesen a mi iskolánk is teljes gőzzel készült, és izgatottan várta a három turnusban érkező gyerekcsoportokat. Igyekeztünk minden szakmából ízelítőt nyújtani. Közismert, hogy az idegen nyelvek és egy szakma mindig remek párosítás, ezért külön készítettünk angol nyelvű és országismereti feladatokat buzdítva az általános iskolásokat az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus képzésünk választására, ahol magas óraszámban tanulhatják az angol nyelvet. Standunk másik részét játékbarlangnak is nevezhettük volna, ugyanis lehetett rulettezni és pénzügyi kvízeket oldani, jó válaszokért jutalmat kapni. Sport tagozatunk prezentálása két helyszínen történt. A csarnokban X-box-on lehetett gólkirályi címet nyerni, a kinti sportpályán pedig teqball asztalok várták a mozgáskedvelőket. Külön foglalkoztató térben kaptak helyet egészségügyis lányaink, akik a szokásos vérnyomás- és vércukorszint mérés mellett sebimitációt is festettek, szimulációs felnőtt babán mutattak be alapápolási feladatokat és tanították a látogatókat a csecsemőpelenkázás trükkjeire. Duális partnerünk, a DEKK Gróf Tisza István Campusának szakmai gyakorlatért felelős vezetője, Sziklai Emőke egészséges életmóddal kapcsolatos tesztet töltetett ki a fiatalokkal. Mellettük kapott helyet a fonalkarkötő-készítő „műhely”, ahol több mint száz karkötő készült el ezen a délelőttön.  Ezúton is köszönjük a Bihari Népművészeti Egyesület dolgozóinak munkáját.

    Két produkcióval járultunk hozzá a színpadi műsorhoz. Lugosi Zoltán testnevelő diákjaival egy új edzésformából, a Max Muscle Exercise programból mutatott be ízelítőt. A Piruett táncstúdióban táncoló lányaink Reptér című koreográfiát mutattak be. Balázsi Zsolt idegen nyelvű ipari és kereskedelmi tagozaton tanuló diákunkat az iskolaválasztásról kérdezték a színpadon.

    Bízunk benne, hogy sikerült egy kicsit közelebb hozni a nálunk választható szakmákat. Az „Aranyos” hétköznapok megismerésére szeretettel hívunk és várunk mindenkit november 11-én és 12-én megrendezésre kerülő nyílt napunkra!

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nyitott kapuk napja meghívó

    Nyitott kapuk napja meghívó

    BEMUTATÓ ÓRÁK A NYITOTT KAPUK NAPJAIN

    2022. nov. 7.


    Admin

    Arany Matiné: Állati küldetés

    Arany Matiné: Állati küldetés

    Az Állatok Világnapja alkalmából tehetséggondozó foglalkozást tartottunk általános iskolásoknak. 14 tanuló érkezett hozzánk, akik nagy lelkesedéssel és kreativitással oldották meg a feladatokat.

    2024. okt. 4.


    admin

    Állásbörze Debrecenben

    Állásbörze Debrecenben

    Iskolánk is képviseltette magát a XI. Napló Állásbörzén, Debrecenben. A program célja elsősorban a felnőttoktatást népszerűsítése volt. A megjelent vállalatokkal való ismerkedés, kapcsolatépítés pedig a jövőbeli duális képzések szervezését segítette elő.

    2024. szept. 27.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

    4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 35.

    Telefon: +36 54/402-250

    E-mail: titkarsag@arany.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030/034


    2024Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum