SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/034 | 4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 35.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 16.


admin

  Nyílt nap 2023

  Intézménybemutatás és nyitott órák várták a nyolcadikosokat november 13-án és 14-én iskolánkban. Bízunk benne, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést képzéseink iránt és tudtunk segítséget nyújtani a pályaválasztáshoz.

  Nyílt nap 2023

  November 13-án és 14-én hagyományos keretek között szerveztük meg nyílt napjainkat. Nagy örömünkre szolgált, hogy az iskolánk képzései iránt érdeklődő nyolcadikosoknak a borongós idő sem szegte kedvét és ellátogattak hozzánk. Egy igazán látványosan berendezett aula fogadta az érkező tanulókat és szülőket. A 9 órakor kezdődő tájékoztatóig alkalom nyílt beszélgetésekre, digitális és papíralapú kvízek, feladványok megoldására, az iskola bejárására. A tájékoztató első felében Mihucz Sándorné igazgató asszony bemutatta iskolánk pedagógiai munkáját fémjelző elismeréseit, a tanulást-tanítást támogató, a vármegyében párját ritkító infrastrukturális hátterét. Szűcsné Csontos Katalin igazgató-helyettes asszony a szót átvéve a gimnáziumi képzésről először általában, később az egyes tagozatokra vonatkozóan beszélt. A gimnázium a korábbi évekhez hasonlóan humán és reál tantervű osztályokat tervez indítani. Külön hangsúlyozta az idegen nyelvek tanulásának fontosságát, diagramokkal szemléltette a tavalyi és az előtti emelt szinten tett érettségi eredményeket, ecsetelte azt, hogy ezekkel a szép eredményekkel végzőseink mely egyetemi karokra jutottak be az előző vizsgaidőszakban. A statisztikák szerint a gimnazistáink kétharmada valamely egyetem hallgatója lett. A felvételi eljárás bemutatása után a technikumi képzés ismérveit igazgatónő vázolta fel. Minden ágazatunk (egészségügy, gazdálkodás és menedzsment, sport és kereskedelem) piacképes szakmát kínál, illetve olyan alapokat, amely megkönnyíti a szakirányú felsőfokú továbbtanulást. A technikumban kialakított ösztöndíjrendszer pedig jelentős anyagi segítséget nyújt a tanulmányok elvégzéséhez. A nyelvtanulás és szakmai tapasztalatszerzés szimbiózisát nyújtja az Erasmus+ program, amely keretében 2-3 hétig külföldön gyakorolhatják szakmájukat a technikumi tanulók. Az érdeklődők kérdéseiből arra következtetünk, hogy a szakma és nyelvtanulást ötvöző, kereskedelmi ágazatba tartozó, új idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus képzésünk egyre népszerűbb lesz. A tájékoztató végén Sziklai Emőke, a Debreceni Egyetem Gróf Tisza István Campusának gyakorlati oktatásért felelős koordinátora szemléletesen mutatta be a kórházi gyakorlatot. Tasi Csenge és Balogh Zsófia 13.P pénzügyi-számviteli ügyintéző osztály tanulói, illetve Mező Lőrinc és Csizmadia Annamária 12.D osztályos, sport tagozatos tanulók bemutatták saját képzésüket, megosztották a tapasztalataikat. A tájékoztató után nyitott órákra mehettek az általános iskolások és a szülők.

  Bízunk benne, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést képzéseink iránt és tudtunk segítséget nyújtani a pályaválasztáshoz.

  Ajánljuk figyelmükbe az eseményről készült kisfilmünket.

  https://youtu.be/Zt1lEOOqBgo

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Levéltári Napok a Zsinagógában

  Levéltári Napok a Zsinagógában

  Iskolánk 11.B osztályos tanulói május 29-én részt vettek a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Vármegyei Levéltára és a Bihari Múzeumért Alapítvány berettyóújfalui rendezvényén, amelynek a Zsinagóga adott otthont.

  2024. máj. 29.


  admin

  Civilek a Fiatalokért Egyesület előadása

  Civilek a Fiatalokért Egyesület előadása

  Május 24-én a Civilek a Fiatalokért Egyesület tartott interaktív foglalkozást a 10.A és a 9.B osztályban. A diákok megismerkedhettek a civil szervezetek célkitűzéseivel, feladataival és számos példát láthattak arra, hogy milyen szerteágazó profillal rendelkezhet egy egyesület. Majd következett az Alacoolj! játék.

  2024. máj. 24.


  admin

  Szeretethíd 2024

  Szeretethíd 2024

  Május 24-én a 9.A és a 9.B osztályok és osztályfőnökeik szemétszedő körútra indultak a városban a Magyar Református Egyház által szervezett Szeretethíd Református Önkéntes Nap keretében.

  2024. máj. 24.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


  Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

  4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 35.

  Telefon: +36 54/402-250

  E-mail: titkarsag@arany.berettyoujfaluiszc.hu

  OM azonosító: 203030/034


  2024Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum