SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/034 | 4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 35.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 13.


admin

    Keresd az igazit! - Pályaorientációs nap

    „Keresd az igazit!” mottót kapta pályaorientációs napunk, melyet évről-évre december közepén szoktunk megrendezni. Ezen a napon kiemelt figyelmet kap a pályaválasztás. Célunk az, hogy a középiskolában megtalálják tanulóink azt az utat, amely személyiségüknek, kompetenciájuknak, érdeklődésüknek a legmegfelelőbb.

    Keresd az igazit! - Pályaorientációs nap

    „Keresd az igazit!” mottót kapta pályaorientációs napunk, melyet évről-évre december közepén szoktunk megrendezni. Ezen a napon kiemelt figyelmet kap a pályaválasztás. Célunk az, hogy a középiskolában megtalálják tanulóink azt az utat, amely személyiségüknek, kompetenciájuknak, érdeklődésüknek a legmegfelelőbb. Minél előbb, annál jobb, hiszen a megtalált cél egyben motivációt is jelent, a motiváció pedig alapját képezi a sikeres felkészülésnek a felelősségteljes munkavállalásra.

    Pályaorientációs napunk összeállítása mára jógyakorlattá nőtte ki magát, amely a szokásos elemek mellett új programok megvalósítását is jelenti. Ebben nyújtanak rendkívül fontos segítséget az osztályfőnökök, akik jól ismerve tanulóikat osztályspecifikus programokat szerveznek. Kapcsolati hálóikat kihasználva külső előadókat hívnak meg, vagy munkahelyekre látogatnak az osztállyal. Így történt ez ebben az évben is. 40 külső előadót láthattunk vendégül, köztük tíz volt diákunkat, 20 egyetemi oktatót és 10 szülőt, ismerőst, akik hivatásukról, munkahelyükről tartottak beszámolót.

    Nagyon hasznosnak találjuk, ha a diákok munkahelyekre látogathatnak el és láthatják a dolgozókat munka közben, így jutottak el a rendőrségre, a mentőállomásra, a Pálfi Rendezvénycsarnokba és egy óvodába. A kilencedikesek önismereti tesztet, kompetencialeltárt töltöttek ki és csapatépítő játékokkal erősítették együttműködési kompetenciájukat. Volt lehetőség pályaorientációs szabadulószobát és életvezetési játékot is játszani. A 11-12. évfolyamosokat egyetemi kari bemutatók várták, 9 egyetemi kar, 3 nyelvészeti tanszék és a DExam Nyelvvizsgaközpont is képviseltette magát. Különleges programnak számított a National Instrument és a Büntetés-végrehajtás Központi Kórház munkatársainak az előadása. Az igazán bizonytalanok iskolapszichológusunkhoz fordulhattak tanácsért. Az interaktív programokat kiegészítette az aulában berendezett kiállítás, ahol arról olvashattak a tanulók, hogy mit ér ma egy nyelvvizsga és, hogy hogyan érdemes pályázni.

    Bízunk benne, hogy mindenki szerzett hasznos információkat ezen a napon és egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megtalálja az igazit.

    További képekért keresd fel a Galériát!

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Pénz 7

    Pénz 7

    A pénzügyi tudatosság jegyében sok színes és érdekes programot szerveztünk diákjaink számára a Pénz 7-en.

    2024. ápr. 7.


    admin

    Arany Bál 2024

    Arany Bál 2024

    Március 1-én rendeztük meg diákbálunkat, az Arany Bált. Hálásan köszönjük a szülőknek és minden támogatónknak, hogy hozzájárultak a rendezvény színvonalas megvalósításához.

    2024. márc. 5.


    admin

    Felkészítő szóbeli meghallgatásra

    Felkészítő szóbeli meghallgatásra

    Február 9-től indul online felkészítőnk a szóbeli meghallgatásra. Az írásbelihez hasonló módon a Redmentában tesszük közzé a típusfeladatokat, amelyek megoldására a szóbeliig lesz ideje a felvételizőnek. Ha van már regisztrációja, lépjen be felhasználói nevével és jelszavával a Redmentába. A feladatlapokat az alábbi direktcímmel éri el: 8_oszt_ly173972

    2024. febr. 8.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

    4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 35.

    Telefon: +36 54/402-250

    E-mail: titkarsag@arany.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030/034


    2024Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum