HírekRendkívüli felvételi eljárás

2021.05.11, 12:09

Nyolcadikosok figyelem!

Ha még nem találtad meg a helyed, gyere hozzánk! Itt "Arany"életed lesz!


Búcsú videó ballagó osztályainktól

2021.04.30, 11:00

Búcsúznak iskolánktól a végzős idákok.

 


Ideiglenes felvételi jegyzék 2021

2021.03.08, 15:23

Tisztelt Szülők! Kedves Nyolcadikosok!

 

A BSZC Arany János Gimnázium és Technikumban 2021. február 24-25-26-án lezajlottak a szóbeli felvételi vizsgák. Az általános iskolai eredmények, a központi írásbeli vizsgák pontszámai és a szóbeli vizsga eredményei alapján tagozatonként kialakultak a rangsorok. A felvételi jegyzék csak tájékoztató jellegű, hiszen minden diák minden olyan tagozat rangsorában szerepel, amelyre beadta a jelentkezését, felvételt azonban legfeljebb egy helyre nyerhet. A jelentkezések módosítására március 23-24-én van lehetőséga módosító tanulói adatlap kitöltésével. A módosító időszakban az alábbi módosítások végezhetők el:

-az eredetileg megküldött tanulói adatlapon megadott sorrend módosítása, illetve

-az eredeti tanulói adatlapon szereplő középfokú iskolában, az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján, új tanulmányi terület megjelölése. Az egyeztetés tényét az intézménynek az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! Intézményt és tanulmányi területet nem lehet a módosító időszakban törölni!

A módosító tanulói adatlapot a tanulói adatlappal megegyező módon kell előállítani, azaz:

-az egyéni jelentkezők a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer egyéni jelentkezők számára készített felületén, önállóan állíthatják elő,

-azon jelentkezők számára, akiknek eredeti tanulói adatlapját is az általános iskola állította elő a módosító tanulói adatlapot is az általános iskola állítja elő, a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer általános iskolák számára készített felületén. A módosító tanulói adatlapokat március 25-ig*kell megküldeniea jelentkezőnek (egyéni jelentkező esetén), illetve az általános iskolának (általános iskolás jelentkező esetén) a Hivatal címére. A módosító tanulói adatlap mellékleteként semmilyen dokumentumot nem kell csatolni.

Az alábbi linken lehet megtekinteni az ideiglenes felvételi jegyzéket. LINK

A felvétel végleges eredményéről április 30-ig kapnak határozatot postai úton.

Kérdés esetén keressenek bennünket iskolánk elérhetőségein!

Addig is jó egészséget kívánunk mindenkinek!


Szóbeli eredmények

2021.03.01, 15:31

Tisztelt Szülők! Kedves Nyolcadikosok!

Az alábbi linken nézhetitek meg a szóbeli vizsgán kapott pontszámokat.

Szóbeli eredmények: LINK

Az eredményekhez gratulálunk.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2021. március 22-én és 23-án van lehetőség a sorrend módosítására. Ezt az igényt az általános iskolában kell jelezni. A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

További sok sikert kívánunk.

az AJG vezetősége


Szóbeli beosztás

2021.02.19, 17:36

Tájékoztatás a szóbeli felvételi meghallgatásról

Szóbeli meghallgatás időpontja2021. február 24 - 25 -  26.

A pontos beosztás az alábbi linken érhető el. LINK

Tisztelettel kérjük, hogy a felvételizők a beosztásban megjelölt időpont előtt 5 perccel legyenek szívesek a vizsgaterem előtt megjelenni. A járványügyi előírásokat a szóbeli alatt kérjük szigorúan betartani. Az épületben a szájmaszk használata kötelező. A szülők az épületen kívül várakozhatnak.

A szóbeli menete:

A szóbeli meghallgatáson 30 perc felkészülési idő áll a vizsgázók rendelkezésére, a felelet maximum 10 percet vesz igénybe.

A szóbeli meghallgatás három részből áll:

  1. Gondolkodási képesség felmérése (matematikai-logikai feladatmegoldás)
  2. Szövegértés (választási lehetőség humán vagy reál témájú szövegekből)
  3. Aktuális probléma megoldása a szóbeli kifejezőképesség felmérésére (pl. Legyen-e kötelező nyelv az angol?, Hogyan lehet csökkenteni lakóhelyünk energiafogyasztását?, Mi a véleményed arról, hogy 17 évesen lehet jogosítványt szerezni?, Mi a véleményed az állatkísérletekről?)

 

Időpontmódosítás kérhető az 54/402-250 telefonszámon.

Mindenkinek sok sikert kívánunk.


Jelentkezés szóbeli felkészítőre

2021.02.01, 08:58

Jelentkezéshez kattints a linkre!  LINK


Megtekintés

2021.01.23, 08:24

Regisztráció a központi írásbeli feladatlapok megtekintésére

2021. 01.28. délelőtt

Link:

https://forms.gle/DcjyZ8ESqTH9kUdn9

 

2021. 01.28. délután

Link:

https://forms.gle/5EUNkgPnzZjUpVgR9


Közelgő események