SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/034 | 4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 35.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Galéria

Összes képgaléria
Pályaorientáció

Keresd az igazit! - Pályaorientációs nap

    2023. december 13.|BSZC AJG

„Keresd az igazit!” mottót kapta pályaorientációs napunk, melyet évről-évre december közepén szoktunk megrendezni. Ezen a napon kiemelt figyelmet kap a pályaválasztás. Célunk az, hogy a középiskolában megtalálják tanulóink azt az utat, amely személyiségüknek, kompetenciájuknak, érdeklődésüknek a legmegfelelőbb. Minél előbb, annál jobb, hiszen a megtalált cél egyben motivációt is jelent, a motiváció pedig alapját képezi a sikeres felkészülésnek a felelősségteljes munkavállalásra.

Pályaorientációs napunk összeállítása mára jógyakorlattá nőtte ki magát, amely a szokásos elemek mellett új programok megvalósítását is jelenti. Ebben nyújtanak rendkívül fontos segítséget az osztályfőnökök, akik jól ismerve tanulóikat osztályspecifikus programokat szerveznek. Kapcsolati hálóikat kihasználva külső előadókat hívnak meg, vagy munkahelyekre látogatnak az osztállyal. Így történt ez ebben az évben is. 40 külső előadót láthattunk vendégül, köztük tíz volt diákunkat, 20 egyetemi oktatót és 10 szülőt, ismerőst, akik hivatásukról, munkahelyükről tartottak beszámolót.

Nagyon hasznosnak találjuk, ha a diákok munkahelyekre látogathatnak el és láthatják a dolgozókat munka közben, így jutottak el a rendőrségre, a mentőállomásra, a Pálfi Rendezvénycsarnokba és egy óvodába. A kilencedikesek önismereti tesztet, kompetencialeltárt töltöttek ki és csapatépítő játékokkal erősítették együttműködési kompetenciájukat. Volt lehetőség pályaorientációs szabadulószobát és életvezetési játékot is játszani. A 11-12. évfolyamosokat egyetemi kari bemutatók várták, 9 egyetemi kar, 3 nyelvészeti tanszék és a DExam Nyelvvizsgaközpont is képviseltette magát. Különleges programnak számított a National Instrument és a Büntetés-végrehajtás Központi Kórház munkatársainak az előadása. Az igazán bizonytalanok iskolapszichológusunkhoz fordulhattak tanácsért. Az interaktív programokat kiegészítette az aulában berendezett kiállítás, ahol arról olvashattak a tanulók, hogy mit ér ma egy nyelvvizsga és, hogy hogyan érdemes pályázni.

Bízunk benne, hogy mindenki szerzett hasznos információkat ezen a napon és egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megtalálja az igazit.

 


Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 35.

Telefon: +36 54/402-250

E-mail: titkarsag@arany.berettyoujfaluiszc.hu

OM azonosító: 203030/034


2024Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum